“Disneyjeva strategija uspjeha i kreativnosti”

Svatko sanja o nekoj svojoj želji, što bismo voljeli učiniti i kako bi život izgledao kada bi bilo drugačije. No, problem se pojavi kada si postavimo pitanje kako to postići pa da bude baš onako kako smo zamislili.

Do sada smo već razvili neke svoje strategije uspjeha i kreativnosti pomoću kojih određujemo što, na koji način i kada želimo nešto ostvariti. Ponekad smo više uspješni, a ponekad manje u svojim namjerama. Ukoliko ne postižete zadani cilj, vrijeme je da promijenite strategiju. Jer ponavljanje istih koraka uvijek vodi do istih rezultata. Zašto se onda ne biste poslužili NLP alatima (neurolingvističko programiranje), kada već imamo cilj, znamo što želimo, samo nam nedostaje plan i dobra strategija kako to pretvoriti u stvarnost.

Na ovoj radionici upoznat ćete se sa Disneyijevom strategijom uspjeha primjenjivom na svim životnim područjima. Disneyjeva strategija poučit će vas kako da osvijestite koja je vaša uloga prevladavajuća, u kojoj ste dobri, u kojoj manje dobri i kako da sve te uloge podjednako razvijete. Saznat ćete i koji je to plan i strategija uspjeha za vas najbolja i kako to primijeniti upravo na onome što želite postići.

TKO JE BIO WALT DISNEY

Svi smo čuli za Walta Disneya i većina nas je odrastala uz crtane filmove poput Mickey Mousa, Bambija, Donald Ducka i Pepeljuge. A i sigurno se velik broj ljudi divi uspjehu i kreativnosti ovog slavnog i uspješnog čovjeka no istovremeno se i pitaju kako je uspio osmisliti i realizirati sve te crtane filomove koji su i danas zanimljivi i gledani neovisno o uzrastima.

Walt Disney, kreativni genij 20. stoljeća, kako ga često nazivaju, jedan je od najmoćnijih osoba svjetskog animiranog filma i najzaslužniji za popularizaciju crtanog filma. Imao je vrlo snažnu imaginaciju te sposobnost istovremenog igranja triju uloga – sanjar, realist (planer) i kritičar, a njegova kreativnost svodila se na međuovisnost mašte i strategije što mu je omogućilo da sve svoje želje i snove pretvori u stvarnost.

Tijekom stvaranja prvih dugometražnih animiranih filmova, poput Snjeguljice, Pepeljuge, Pinokija, koristio se ovim pristupom kako bi u svojoj kreativnoj radionici mogao usklađivati razmišljanja svih svojih zaposlenih. Postupak igranja uloga odvijao se tijekom sastanaka u odvojenim prostorijama. Svaka uloga imala je svoju prostoriju. Jedna je bila velika, puna slika, crteža i pogodna za sanjarenje, dok je druga bila manja, opremljena za realno razmišljanje, a treća je bila najmanja i jednostavno uređena za neometano kritiziranje.

Ključ uspješnosti ove kreativne tehnike upravo je u sinergiji timova koji se nalazi unutar svakoga od nas – sanjara, realista i kritičara. Pomoću tog tima možemo pretvoriti bilo koju ideju u stvarnost čime se ostvaruje uspješnost i konačan cilj.

DISNEYIJEVA STRATEGIJA U NLP ALATIMA

Jedan od osnivača NLP-a Robert Dilts upravo je prema Waltu Disneyju, unutar svog neurolingvističkog programiranja razvito tri uloge; sanjara, realista i kritičara koji su sastavnica „Disneyjeve strategije uspješnosti“ (eng. Disney Method; njem. Walt-Disney-Methode) i na taj način je ovu strategiju razvio kao NLP alat te je postala poznata kao Disneyeva strategija uspjeha. Danas Disneyjevou tehniku koriste mnogi uspješni poduzetnici i tvrtke kojima je cilj da se na sastancima ili tijekom kreativnih procesa stvaraju nove ideje za uspješnije poslovanje.

JESTE LI SANJAR, PLANER ILI KRITIČAR?

U životu obično imamo neke uloge razvijenije od drugih. Neki od nas rođeni su sanjari, sa puno ideja i kreativnih zamisli, ali ponekad te ideje nikako da ugledaju svjetlo dana. Drugi su pak odlični u izradi planova, realni, precizni i točni, drže se strategije i činjenica, no nedostaje im mašte. Dok su treći prirodni kritičari, što god osmisle, odmah i krenu sa kritikom navodeći sve moguće razloge protiv.

Ova kreativna tehnika uči nas pronaći i osvijestiti koja uloga je u nama prevladavajuća, u kojoj smo više, a u kojoj manje dobri, te da ih podjednako razvijemo kako bi na taj način ostvarili i realizirali svoje zamisli. Vrlo je važno osvijestiti te uloge, jer kada otkrijete i naučite kako razviti potrebne vještine one uloge koja vam nije najbolje razvijena, vaš poslovni ali i privatni uspjeh bit će zavidan.

Walt Disney je uvijek govorio da je najbolji način da nešto započnemo je da prestanemo pričati i krenemo, jer sve što možemo zamisliti, možemo i ostvariti!

“Svi snovi se mogu ostvariti ako imamo hrabrosti ići u potragu za njima.”
Walt Disney

Datum i vrijeme: 9. prosinac 2020., od 18-21h

Mjesto održavanja radionice: Centar Lakoća življenja, Kninski trg 11/2.kat, Vrbik, Zagreb

Cijena radionice: 350kn

Prijavite se na radionicu pomoću obrasca ili za više informacija pišite na info@mirjanapetkovic.com ili nazovite broj 098 352 822 (Mirjana).

nlp disney

Prijavi se!

Kontakt Forma

Javite nam se, u vezi bilo kakvih pitanja, savjeta, kritika, a mi ćemo se javiti u najkraćem mogućem roku.

Nije čitko? Promijenite tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search