Online Ciklus Mindfulness Meditacija utorkom

Odaberi biti u sadašnjem trenutku, bez razmišljanja o svemu što je bilo ili što će biti, zaustavi analize u svojoj glavi i učini nešto za sebe i svoj mir. Sve što ti je potrebno je da se udobno smjestiš na svoje omiljeno mjesto, staviš slušalice i prepustiš se ugodnoj i opuštajućoj vođenoj Mindfulness meditaciji.

Svatko od nas, u svakom trenutku, može svjesno odabrati biti “mindful” i otvoriti se prema opuštenom i otvorenom umu. Da biste mogli biti prisutni u sadašnjem trenutku i postati ga svjesni potrebna je dosljednost i redovita praksa, kako neki učitelji kažu redovito “trenirati”, odnosno prakticirati meditaciju.

Kako smo već godinama formirani kroz naša vjerovanja i uvjerenja te koristeći ustaljene obrasce koji nas formiraju, na isti način možemo istrenirati svoj um kako bi počeo odlučivati biti svjestan/prisutan u trenutku u kojem smo i povezati se sa našim mislima i osjećajima.

Uz meditacije, na jednostavan način, osvještavamo kako uvijek možemo okrenuti novi list i početi ispočetka, ispuniti ga pozitivnim događajima, ljudima i novim lijepim uspomenama. Jedno loše poglavlje ne znači da je cijela priča izgubljena.

ŠTO JE MINDFULNESS MEDITACIJA?
Mindfulness meditacija je učinkovita, jednostavna i znanstveno utemeljena metoda meditacije koja je, unatoč tome što je nastala prije nekoliko tisuća godina, tek nedavno postala poznata i priznata i u zapadnom svijetu. Pojam Mindfulness (eng. prijevod drevne indijske riječi sati) predstavlja stanje naše svijesti kada smo potpuno svjesni određene misli, emocije ili stvari koje se nalaze u krugu naše svjesnosti, ali im još nismo pridali značenje koje im inače pridajemo.
Drugim riječima, prije nego automatski pridamo značenje nekoj misli koju pomislimo, emociji koju osjetimo ili stvari koju vidimo, u našoj se svijesti pojavi kratak “trenutak” (Mindfulness) čiste svjesnosti navedene misli, emocije ili stvari oslobođen od značenja koje im inače automatski pridajemo. Navedeni “trenutak” (Mindfulness) traje toliko kratko da ga u svakodnevnom životu niti ne primijetimo, a možemo ga razviti jedino uz redoviti trening.
Mindfulness kao aspekt ili stadij naše svijesti ne može se naučiti ili intelektualno razumjeti već se može jedino iskusiti u redovitom treningu. Intelektualno razumijevanje navedenog koncepta, samo po sebi, nema nikakve koristi.

DOBROBITI MINDFULNESS MEDITACIJE

  • Smanjenje emocionalnog i fizičkog stresa
  • Povećanje općenitog osjećaja opuštenosti i mira
  • Razvoj fokusiranosti, koncentracije i produktivnosti
  • Pronalazak sreće i zadovoljstva sa stvarima kakve jesu
  • Razvoj ljubavi, suosjećanja i empatije za sebe i druge
  • Kultiviranje pozitivnih mentalnih i emocionalnih stanja
  • Istraživanje odnosa um-tijelo
  • Bolje i potpunije razumijevanje emocija
  • Buđenje unutarnje mudrosti koja utječe na kvalitetu svakodnevnog življenja
  • Proširenje percepcije o tome tko smo i na koji način utječemo na zajednicu
  • Nošenje s gubitkom, anksioznosti i depresijom
  • Nošenje s kroničnom boli i nesanicom

Prijava

Datum i vrijeme: 4., 11, 18. i 25. lipnja 2024., od 20-21h

Mjesto održavanja: online (platforma Zoom)

Cijena: 40 € (cijeli ciklus od 4 meditacije)

Za više informacija i prijavu pišite na info@mirjanapetkovic.com ili nazovite broj 098 352 822 (Mirjana)

Prijavi se!

Kontakt Forma

Javite nam se, u vezi bilo kakvih pitanja, savjeta, kritika, a mi ćemo se javiti u najkraćem mogućem roku.

Nije čitko? Promijenite tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search