Slike duše – katatimno imaginativni pristup u coachingu

Katatimno ili emotivno doživljavanje slika polazi od toga da sve ono što se događa unutar nas, naši nesvjesni konflikti i blokade, odražava se kroz slike i predodžbe tijekom dana u našim mislima. Kod dnevnog sanjarenja, kao i kod pravih snova, te dnevne slike ostaju na razini podsvijesti. Upravo dekodirana simbolika slika može promijeniti unutarnji stav.

U suradnji s terapeutom pokušava se na svjesnoj razini prizvati dnevna sanjarenja povezana s nekom određenom temom. Potom se zajedno s terapeutom tumače slike koje pritom nastaju. Često klijenti sami dekodiraju simboliku nastalih slika, no da bi se uspjeli promijeniti unutarnji stavovi i uvjerenja nužan je razgovor s terapeutom.

NAČIN RADA METODE PUTOVANJA KROZ SLIKE
Na početku ovakve vrste coachinga klijent opsežno priča o svojoj životnoj priči i njegovim aktualnim temama, točno objašnjava kakvu pomoć očekuje i što je njegov cilj, što je od iznimne važnosti jer jedino na taj način coach može uzeti u obzir individualne okolnosti svojeg klijenta.

Tretman započinje fazom opuštanja gdje terapeut navodi određenu sliku, a klijent je zamisli prema svojim vlastitim predodžbama i točno opisuje što vidi. Moguće je također i slobodno oslikavanje, bez zadanoga predloška. U tom razgovoru osvještavaju se do tada podsvjesni osjećaji, a terapeut potom nudi klijentu različite interpretacije koje klijentu omogućuju osvještavanje i bolje ophođenje s vlastitom osobnošću.

PRIMJENA METODE PUTOVANJA KROZ SLIKE
Katatimno doživljavanje slika, odnosno putovanje kroz slike, primjenjuje se u kratkoročnoj terapiji (coachingu) kod djece, mladih i odraslih pri tretiranju kriza, depresija, psihosomatskih poteškoća, opsesivnih neuroza ili kod psihički uvjetovanih seksualnih poremećaja. Opuštajući efekt ove metode često se koristi i u sportu, školama i socijalnim ustanovama.

Rezerviraj svoj termin!

Cijena termina: 50 €

Razgovor sa Life Coachom moguće je organizirati i online (Zoom).

Za dogovor termina i sva dodatna pitanja pošaljite mail info@mirjanapetkovic.com ili nazovite broj 098 352 822 (Mirjana).

Kontakt Forma

Javite nam se, u vezi bilo kakvih pitanja, savjeta, kritika, a mi ćemo se javiti u najkraćem mogućem roku.

Nije čitko? Promijenite tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search