SVAKI DAN ZAPOČNITE S JEDNOM NOVOM STVARI

 In Blog

Kako je započeo vaš današnji dan? Što je bilo prvo na što ste pomislili ovog jutra?

Razmišljate li kako vam počinje dan i koje su vaše misli? Ili jednostavno ustanete i uhvatite se u koštac s danom ispred vas čekajući da što prije završi?

Suočeni s teškim situacijama na poslu, u odnosima ili svakidašnjim okolnostima, ljudski um reagira na naučene ograničavajuće načine koji, u većini slučajeva, izazivaju još veći nemir i bol. Tada se prepuštamo analizama, razmišljanjima o prošlosti i svemu što smo mogli ili nismo mogli promijeniti, proganja nas samosažalijevanje, zamjeranje i ljutnja. A skloni smo razmišljati negativno i o novim prilikama i budućim ishodima upravo na temelju svega proživljenoga. Umjesto da se mučimo i zatvaramo sebe u okove svog uma, možemo na novi dan gledati i kao na novu priliku i na različite načine si pomoći prevladati teške situacije i vratiti sebe u stanje prirodnog balansa i unutarnjeg mira.

SVAKI DAN JE NOVI POČETAK

Svaki dan je doista i novi početak, samo što možda zaboravimo tako gledati na dan. Pritisnuti obavezama i pretrpanim rasporedom samo se budimo, jurimo, napravimo tisuću stvari i već je vrijeme za novi počinak. Jesmo li doista došli ovdje da bi nam tako izgledao dan, tjedan, mjesec, godina… život?

Ne! Definitivno ne! Život je puno više od svega onog što radimo svaki dan. Svi smo ovdje na svom Putu, i za taj Put imamo u sebi sve što nam je potrebno, samo je vrijeme da počnemo osvještavati sebe, svoje vrijednosti, svoja vjerovanja i uvjerenja, a ono najvažnije da počnemo vjerovati, u sebe i u život.

Između gomile svega što nam je upisano u dnevni raspored, izdvojite trenutak za sebe. Dovoljno je da svaki dan samo zastanete i osvijestite svoje disanje, kucanje svog srca, emociju u kojoj ste i kako se osjećate u tom trenutku, u kojem je stanju vaše tijelo i vaše misli. Ne mora to trajati satima, dovoljno je minutu ili dvije svakih par sati. Bitno je da stanete, sa svime što radite, i samo primijetite. Ništa nije važnije od vas samih i ništa se neće izgubiti i nestati ako uzmete predah.

NIŠTA NIJE VAŽNIJE OD VAS SAMIH

Svaki dan započnite zahvalnošću za sve ono što jeste i za sve ono što imate. Učinite nešto novo i drugačije svaki dan. Ubacite u svoju dnevnu rutinu Sebe, ne svoju novu obavezu, već Sebe, svoj trenutak. Možda će vam u početku to biti teško i nemoguće, no svakim danom biti će sve lakše. I jedna pročitana stranica knjige, koju nikako ne stižete primiti u ruke, bit će sasvim dovoljna.

Jutarnja kava ili čaj, uz omiljeni citat ili afirmaciju bez da držite mobitel u ruci, učinit će čuda. Stavite na sebe novi miris, obucite odjeću neke druge boje, u kojoj se inače ne bi mogli niti zamisliti, pogledajte se u ogledalo i poželite si divn dan i recite sebi „volim te“, nabacite osmjeh bez posebnog razloga, promatrajte nebo i prirodu dok hodate, promatrajte ljude oko sebe, pričajte u sebi priču koju želite živjeti.

A dan svakako završite, kao što ste i započeli – zahvalnošću. Na svemu, ne samo onom s čime ste bili zadovoljni i ispunjeni, baš naprotiv, i onim što niste. Uvidjet ćete razliku već vrlo brzo, nakon nekoliko dana. Bitno je da budete uporni, dosljedni i da učinite svaki dan neku novu stvar, pa makar to bila i najmanja, neprimjetna sitnica. Zapamtite da vi to možete i zaslužujete! Jer sutra je novi dan, nova prilika i novi početak!

 

Recent Posts
Kontakt Forma

Javite nam se, u vezi bilo kakvih pitanja, savjeta, kritika, a mi ćemo se javiti u najkraćem mogućem roku.

Nije čitko? Promijenite tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search