UŽIVAJTE U ŽIVOTU – SADA

 In Blog

Ima tih nekih trenutaka u životu kada ti srce počne jače tući, kada osvjestiš da si dovoljno dobro radio na sebi i da konačno možeš čuti, osjetiti i doživjeti svu puninu života, baš tu i baš sada gdje si i s kim si.

Ima tih nekih ljudi koji izvuku najbolje iz tebe, zbog kojih se osjećaš voljeno samim time što jesi.

Gdje nemaš potrebu glumiti, zadiviti ili pokušavati prikazati se u najboljem izdanju da bi te prihvatili i voljeli, već su to oni koji te vole baš takvu kakva si i u svakom zajedničko provedenom trenutku puste ti da budeš to što jesi i jedino što ti žele je da budeš sretna.

I kada dopustiš sebi i drugima da budu to što jesu, ne prigovaraš, ne osuđuješ, ne kritiziraš, ne uspoređuješ, ne gledaš što imaju drugi, a tebi fali, već cijeniš ono što si i što imaš sada, ponosna si na sve svoje padove, jednako kao i na uspone, gledaš na svijet drugim očima jer počneš prihvaćati i voljeti upravo ono što jesi, a ne ono što stalno misliš da bi trebala biti. Jednom riječju, počneš živjeti život.

USTVARI JE TOLIKO JEDNOSTAVNO…

Kada uspijemo svu energiju, koju smo prije trošili na udovoljavanje tuđih potreba i želja, a sve uz ispriku da nešto trebaš, moraš ili netko smatra da bi bilo u redu napraviti, usmjerimo na ono što mi želimo i što je nama važno, konačno ostvarujemo sebe. Zašto bi čekali da se sve posloži i da dođe taj savršeni trenutak? Učinimo ovaj trenutak u kojem smo savršenim i krenimo!

Prvo pravilo je da ne čekamo da život krene, već da ga živimo odmah fokusirajući se na ono što se događa sada. Sjećam se kako su mi neki trenuci u životu bili izuzetno teški i činili su se, tada, potpuno bezizlazni, ništa oko mene se nije mijenjalo, i dalje su svi nastavili živjeti, samo se meni činilo kao da sve stoji. I upravo kako je Wayne Dyer rekao: „Kada promijenite način na koji gledate stvari, stvari se počinju mijenjati.“

Uzmite papir i olovku i napišite 4-5 stvari koje u ovom trenutku idu baš onako kako treba i kako želite. I pogledajte oko sebe – nije svatko sretan kao i vi, zar ne?

POGLEDAJTE NA SVOJ ŽIVOT IZ DRUGE PERSPEKTIVE

Brojite godine koje su prošle i razmišljate što ste sve mogli ili što ste sve propustili, i koliko je već manje pred vama. Umjesto da pogledate na godine iz drugog kuta i osvijestite kako prolaze i kako time postajete mudriji i zreliji, kako se možete više opustiti jer ste već puno toga prošli, naučili i shvatili i kako je u stvari sve jednostavnije i manje se zamarate oko nebitnih stvari i više posvećujete pažnju onome što je doista važno i potrebno, a to nikako niste mogli znati u ranijim godinama.

Nemojte računati koliko još godina imate pred sobom, računajte u ljetima, jesenima, zimama i proljećima, računajte u trenucima u kojima možete učiniti nešto više, bolje, ispunjenije i veselije. Računajte u trenucima u kojima ćete učiniti nešto što ćete pamtiti, nešto na što ćete biti ponosni i ono čega ćete se rado sjećati. Razmislite koliko toga još možete i da ste danas najmlađi ikad.

Odlučite da je najbolje vrijeme vašeg života upravo ovo sada i izgovorite to na glas! Stanite pred ogledalo i recite: „Sada je najbolje vrijeme mog života!“. Sigurno će vam doći misli koje potječu iz vaših negativnih obrazaca poput vjerovanja da niste dovoljno dobri, lijepi, pametni, da ne zaslužujete, da ne možete, da ne vrijedite… I znate što? Svi se ponekad osjećamo na taj način, i nesigurno, i usamljeno, i uplašeno, i prevareno, a opet idemo dalje, nekad je teže, a nekada lakše. I to je sasvim u redu. Niste sami, nikada!

KADA, AKO NE SADA?

I neće vrijeme zbog toga prestati teći niti će se život zaustaviti. Recite odlučno sebi da ste spremni otpustiti ta uvjerenja i osloboditi se svega što vas drži podalje od onog što želite živjeti. Ponavljajte ono u što želite vjerovati na način kao da je već ostvareno, u sadašnjem trenutku i ubrzo ćete rečenice popratiti emocijom i nakon toga će uslijediti pozitivni događaji.

Ono što je sigurno, je da uvijek imate izbor i da nitko drugi neće nešto učiniti umjesto vas. Zato ne čekajte s onim o čemu ste oduvijek maštali i krenite već sada! I najmanji korak je pomak prema naprijed, a prvi korak je zasigurno da počnete vjerovati u sebe da zaslužujete jednako kao i svatko drugi oko vas.

 

Recent Posts
Kontakt Forma

Javite nam se, u vezi bilo kakvih pitanja, savjeta, kritika, a mi ćemo se javiti u najkraćem mogućem roku.

Nije čitko? Promijenite tekst. captcha txt

Start typing and press Enter to search